dilluns, 12 de novembre del 2012

SAE. 1r dia. Travessa d'orientació

De Baixador de Vallvidrera fins a Sant Cugat
 


El recorregut anava des de Baixador Vallvidrera a la Font de la Budellera (sota la torre de Collserola). Després vam passar per la carretera de La Rabassada i l'Ermita de Sant Medir, la Masia Can Borrell i finalment, ens vam trobar tots els grups al Pi del Xandri i d'allà, vam anar tots junts fins l'estació de ferrocarrils de la generalitat a Sant Cugat.



Ermita de Sant Medir


Es tractava principalment d'aprendre a treballar en grup i per a ajudar-nos entre nosaltres. També ens ensenya que sortides com aquesta ajuden al bon desenvolupament de l'infant, ja que està en contacte amb la naturalesa; sense oblidar el desenvolupament físic que comporta, com per exemple al haver de caminar sobre un terreny desnivellat ajuda al nen a que desenvolupi el seu equilibri, o a saber orientar-se amb un mapa.





Aquesta activitat, a nosaltres, ens va reforçar els vincles de grup, ja que entre nosaltres ens anàvem ajudant o ens esperàvem quan algú s'endarreria. També vam tenir molt temps (més de 3h) per parlar.

Van ser unes hores d'acudits o cançons cantades entre totes per evitar pensar en el temps que ja portàvem caminant i en el cansament que dúiem a sobre.




Pi del Xandri



A vegades ens trobàvem altres grups pel camí, i d'altres ens vam perdre perquè vam entendre malament les indicacions del mapa, tot i així, vam arribar els primers a Sant Cugat.

Durant l'activitat també va haver-hi una mica de competitivitat de “a veure qui arriba primer” però sabent en tot moment que això era una simple travessa per aprendre de la natura, per escoltar els sons que ens ofereix el estar en mig dels arbres i en definitiva, per passar-ho bé.







*Podeu trobar totes les fotos que vaig fer al llarg del camí aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!