divendres, 21 de setembre del 2012

Blogger i els blocs

Per començar, dos preguntes:

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRc-LI3kHUTDFFlJ8RA3wbK4CSqkH7sZK73_KQJ5jWMA0i-BFFd3f9rhzhFxA
By: http://t3.gstatic.com/
Què és Blogger?
Blogger és un servei per crear i publicar un bloc fàcilment. L'usuari no ha d'escriure cap codi o instal·lar programes al servidor, cosa que fa que l'ús del bloc sigui de gran senzillesa.

Què són els blocs?
Els blocs són uns lloc web actualitzat periòdicament, que conté articles, textos, imatges, vídeos... en entrades, que són ordenades cronològicament.

Els blocs a l'educació
Per la seva senzillesa d'ús i les seves possibilitats per facilitar la comunicació interpersonal, es van començar a fer servir amb entusiasme per molts educadors, per poder opinar, compartir recursos, explicar experiències... I així neixen els EduBlogs (blocs educatius).
Molts centres educatius utilitzen els blocs per l'important recurs educatiu que ofereixen. Així apareixen diferents tipus de blocs: 
Blocs usats fora de l'aula
  • Blocs de centre: Creats pels diferents òrgans d'un centre educatiu. Utilitzats també com a suport d'activitats especials ja siguin intercanvis, projectes... Difonen programes educatius. Consten de revistes digitals amb textos informatius, d'opinió o de creació.
  • Blocs cursos de formació en TIC per al professorat: de continguts sobre TIC i educació general per a poder tenir la informació recollida de manera permanent.
  • Blocs de professors (individuals): destinats a la comunicació de reflexions sobre l'educació, les TIC a l'educació, per a comentar altres blocs d'interès... 

    Altres:
  • Biblioblocs: bloc de la biblioteca escolar per poder consultar els llibres que tenen.
  • Blocs de clubs de lectura: Molts d'ells formen part de la biblioteca escolar.
Blocs d'aula Serveixen com a suport per al desenvolupament d'activitats d'aprenentatge. L'estudiant és el destinatari o participant o l'autor.
  • Bloc d'aula del professor: proporciona als alumnes activitats, informació, instruccions per a diverses tasques, mostra activitats realitzades a l'aula...
  • Bloc de professor-alumne: per a publicar activitats de l'aula, intercanvis d'informació o per projectes.
  • Bloc d'aula de l'alumne: per a la realització de tasques proposades pel professor, explicació de temes de lliure elecció...

Vídeo explicatiu 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!